Колеги, бързо въпросче - при читав кантар и празна кола, пружинката трябва да е силно натегната, или съвсем хлабава?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво до го правя този кантар?
Collapse
X
-
Хлабава, бе!
Нали при товар кляка и с нея се натиска буталата и клапите се отпушват.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Имах същия проблем с бившото типо при мен обаче не спираха почти задните колела зареди тоя смотан кантар.Свалихме го беше го хванала корозията и го почистихме и раздвижихме със спрей, стана почти свободно да се движи това рамо.След като го сложиш на колата можеш да си настроиш спирачното усилие спрямо тая пружина беше някъв филм, та както и да е всичко си беше Ок.Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD
Comment
-
колеги , когато кантара се прецака и не се движи, няма спирачно усилие в задните колела когато колата е натоварена.
дали се движи кантара, се проверява лесно. качва се колата на рампа и като се натиснат спирачките , усилието върху пружината трябва да се променя.
друго което се сещам, може да става нещо с механизма или жилата на ръчната.точка
Comment
-
Незнам какво направих вчера стази отверка и как оцелих реглажа на прожината,но днес за двайсетина километра спирачките са ок.Днес нямах врема но утре ще си го сваля и излъскам кантарчето.Благодаря на всички отзували се.И колега Колев каква е тази плочка преди кантара?Аз такава нямам.145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
159 1.9jtdm 05г.
Comment
-
И аз бях така колега, само че при мен задните спирачки изобщо не функционираха, и поради високата цена на този кантар реших проблема като го премахнах и на негово място отидоха 2 маркуча ама какви бяха и от какво не си спомням и единствения недостатък сега е, че спират малко повече задните колелета отнолкото е необходимо, но иначе се свиква
Comment
-
Аз не мога да свиквам.Това спиране със задните колела е ужасно а и доста ОПАСНО.Още нямам време да го смъкна и почистя но сега спирачките са ок.145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
159 1.9jtdm 05г.
Comment
-
На самия кантар на петлето има само една пружина не трябва ли да са две? Понеже на самото петле отзаде има още една дупка и си мислех, че е имало пружина там. А иначе като отхлабя пружината то си се мърда съвсем свободно и седи затворено - ако е отпусната.
EDIT: Схванах му принципа на работаРазхлабих на макс пружината и сега задните колела не блокират преди предните
Last edited by roshaf; d.m.y г., 11:12.sigpic
145 1.6ts 16v 97г.
Comment
-
не, само една е пружината. другата дупка е за настройка. след като освободиш винта на 2-те планки и колата е стъпила с 4-те гуми на равно и ненатоварена, там на тая дупка закачаш един домакински кантар, опъваш го на дадените в мануала кантари и стягаш винта. това е.
колкото по-опъната пружината-толкова повече усилие към задните. като вдигаш задницата с крик, пружината естествено охлабва.
ако махнеш маншона на кантара ще видиш как планката натиска една шайба, а тя бута цилиндърчетата на кантара. реалния ход на тия цилиндърчета е само няколко милиметра. при отхлабена пружина на кантара и натискайки спирачката, можеш да видиш тяхното движение.
обикновено кантара блокира или някое от цилиндърчетата се запушва или цялото нещо става една ръждива буца и си е ебало мамата.точка
Comment
-
Значи като съм разхлабил пружината (доста хлабава) Спирачното усилие към задните колела би трябвало да е 0% при работещ кантар. Но при мен пак спират но сега не блокират преди предните. Значи ли това, че кантара ми не е изправен?sigpic
145 1.6ts 16v 97г.
Comment
Comment